انواع شیرینی خانگی عید، 40 سوغات ایرانی خوشمزه!
دسته: مناسبت ها
مناسبت ها: بوی عید و بهار و نوروز همه همراه با شادی و خوشی است. یکی از شادی های هر ساله خوردن شیرینی و خوراکی های خوشمزه ایرانی است که حتما همه با هیجان و ذوق زیادی آنها را نوش جان می کنند. در این مطلب از کمپین نوروزی انواع شیرینی ایرانی را برای شما معرفی می کنیم که در سرتاسر ایران پخته میی شود. با شناخت از انواع شیرینی خانگی مخصوص عید می توانید انتخاب های هیجان انگیزتری داشته باشید:
کلمپه
کلمپه: شیرینی سنتی شهر بم که در کرمان هم پخته می شود. کلمپه شبیه کلوچه است ولی درونش مخلوط خرما و پودر هل و مانند آن وجود دارد.
قرابیه: شیرینی مخصوص تبریز است ولی در شهرهای دیگر هم پخته می شود. مواد لازم قرابیه بادام، شکر، تخم مرغ و پسته است.
نان پر
نان پر: شیرینی مخصوص کرمان که ترد و سبک است. در زمان های قدیم که فر و انواع قالب در خانه وجود نداشت، پخته می شد و از پر برای تزیین آن استفاده می شد به همین دلیل اسم نان پر را گرفته است.
شیرینی کشمشی
شیرینی کشمشی: این نوع شیرینی از محبوب ترین شیرینی ایرانی است. اگر کشمش دوست دارید هم که دیگر حتما بخوبی آن را می شناسید.
ساق عروس
ساق عروس: این شیرینی خوشمزه با خمیر مخصوص درست می شود که میان آن از پودر بادام، هل، قند و گلاب پر می شود و دو طرف آن با شیره غلیظ و پود پسته تزیین می شود.
حاجی بادام
حاجی بادام: این شیرینی مخصوص شهر یزد و دارای جوز و آرد نخودچی بوده که ار نظر غذایی ارزش بالایی دارد.
لوز زعفرانی
لوز زعفرانی: از سوغات تبریز و دارای بادام و زعفران است.
اریس
اریس: ریس یا سوت شیرنی سی از شیرینی تبریز است که از شیر، شکر، وانیل، پسته و کاکائو درست می شود.
باقلوا
باقلوا: در شهرهای مختلف ایران پخته می شود و عموما مربوط به قسمت های ترک زبان است.
راحت الحلقوم
راحت الحلقوم: اصل آن در کشور ترکیه درست می شود ولی از سوغات شهر تبریز هم هست. این شیرینی در انواع ساده و مغزدار وجود دارد.
نقل
نقل: از سوغات ارومیه است که با شیره شکر و دانه های معطر مانند هل، خلال بادام و طعم دهنده ها تهیه می شود.
گز
گز: اغلب در اصفهان تهیه می شود ولی در شهرهای دیگر هم وجود دارد. این شیرینی از انگبین یا گز انگبین ساخته می شود.
برشتوک
برشتوک: این نوع شیرینی ایرانی بر اساس نوع آرد مصرفی به نام برشتوک گندم و برشتوک نخودچی نامیده می شود.
نخودچی
نخودچی: این شیرینی ایرانی از محبوب ترین ها است و از آرد نخودچی، کره و هل تهیه می شود.
کاک
کاک: یوخه یا کاک سوغات شهرهای کرمانشاه، ایلام و شیراز است. ورقه های نازک و خاک قند از مشخصه های اصلی آن است.
کله کنجی
کله کنجی: این شیرینی در ایلام و با مخلوطی از خرما و کنجد درست می شود.
مسقطی جنوب
مسقطی جنوب: در زمان های قدیم این حلوا از بندر مسقط به سواحل خلیج فارس در ایران آورده می شد. در شهرهای بندرعباس، بوشهر و چند شهر جنوبی این نوع شیرینی زرد رنگ پخته می شود.
کلوچه خرمایی
کلوچه خرمایی: از شیرینی های استان سیستان و بلوچستان و شهر اهواز است.
نان چای
نان چای: در زنجان، قزوین و همدان پخته می شود. مواد این شیرینی آرد، ماست، تخم مرغ و کره است.
نان شیرمال
نان شیرمال: سوغات سمنان است و از آرد گندم و شیر و روغن پخته می شود. شبیه به فطیر است ولی در خمیر آن از شیر استفاده می شود.
لندو
لندو: از شیرینی های سیستان و بلوچستان و زاهدان است که با خرما، گندم و کنجد تهیه می شود. در سیستان به عنوان میان وعده هم مورد استفاده قرار می گیرد.
قتلمه
قتلمه: این شیرینی هم از سیستان و بلوچستان است و از خمیر مخصوص تهیه می شود.
رنگینک
رنگینک: از شیرینی های جنوب کشور هرمزگان، بوشهر، جنوب فارس و استان خوزستان است و با آرد، خرما و گردو درست می شود و بسیار مقوی است.
درباره این سایت